Změnit jazyk CZ Změnit jazyk SK

Kdo kupuje kočárek

Je nějaká zavedená tradice, kdo kupuje dítěti kočárek? ⭐ Rodiče, prarodiče, praprarodiče? ✔️A jak to vidí respondenti v naší anketě na toto téma?

Studie diskuzí mamin ukazuje překvapivý výsledek

Kdo kupuje kočárek?

Tato otázka padá mezi partnery v očekávání a příbuznými docela často. Je vůbec jasné, kdo kupuje kočárek pro miminko? Jsou to rodiče nevěsty nebo ženicha? Existuje nějaké nepsané pravidlo nebo jde o zakotvené rodové tradice?

Rozhodli jsme se proto propátrat dostupné diskuze a fóra. Odpovědi jsme sbírali z webů womenzone.cz, forum.living.cz, emimino.cz a fora.babinet.cz. Odpovědi se třídili z více jak 160 příspěvků a vybrali pouze ty jednoznačné s přímým vyjádřením na otázku: kdo kupoval kočárek. Nejasné odpovědi jsme z šetření vyřadili.

Tradice kdo kupuje kočárek

neexistuje. Není ani žádné pravidlo, kdo co má přesně z rodiny koupit. Pokud od prarodičů něco dostanete, jde vždy především o jejich laskavost a dobrou vůli pomoci v začátcích. Tento výsledek vyplynul z naší studie.

Analýzou odpovědí jsme ale také zjistili, že se v některých rodinách dovedou dohodnou, co kdo mladým koupí (občas se i trumfují – zejména tchýněMrkající). Velkou roli však hrají finanční možnosti prarodičů a často i rodinné vztahy a sympatie. Záleží na tom, zda jsou kladné či nikoliv.

Pěkné je na tom to, že často přidají nějaký ten dar v podobě hraček, plenek, oblečení všeho druhu, postýlky nebo matrace pro miminko starší sourozenci, širší rodina nebo kolegové z práce.

Potěšila nás poměrně velká skupina respondentek, která od svých rodičů nechce nebo nepočítá vůbec s žádnou materiální nebo finanční pomocí a vše si pořizuje sama za své. Důvody jsou buď hrdost, zdá se jim to nefér – vždyť potomka si pořizovali také sami Smějící se nebo nechtějí být prarodičům nijak vázáni a být takzvaně „vděční“.A zde přinášíme konkrétní výsledky průzkumu zmiňovaných diskuzních fór, snažícího se zjistit, kdo kupuje kočárek pro miminko nejčastěji:

Kdo kupuje kočárek

Počet diskutujících

Procentuální zastoupení

Rodiče nastávající matky

33

41,8

Sami

20

25,3

Rodiče nastávajícího otce

19

24

Prarodiče (babička, děda nastávajících rodičů)

7

8,9

Kdo kupuje kočárek tradičně u vás? Podělte se s námi o vaši zkušenost v komentáři pod článkem!
Přejít na další zajímavé články

Kdo kupuje kočárek - 1738447 - Kdo kupuje kočárek

Kdo kupuje kočárek

Vložit komentář

Jméno
Email ( Email není zveřejněn )
Váš příspěvek   ( Fotky můžete vložit po odeslání příspěvku )
Opiště kód
antispam
     Více informací