Změnit jazyk CZ Změnit jazyk SK

Jakou matraci pro miminko?

Jakou matraci pro miminko?

Miminka prospí během svých prvních tří let života v postýlce více jak 4000 hodin ročně a proto patří matrace pro miminka společně s dětskými postýlkami a kočárky mezi nejdůležitější věci, které rodiče zajímají. Pozor na to, že novorozenci a batolata potřebují zcela jiné matrace než dospělí.

Kvalitní dětská matrace

Kvalitní dětská matracesplňuje 5 podmínek:

  • Správná tvrdost – dostatečná tvrdost zabezpečuje vyhovující ležení, u měkkých matrací hrozí miminkám problémy s dýcháním při spaní na bříšku. Příliš měkká matrace napomáhá rozvoji skoliózy zad.
  • Ideální prodyšnost – vzdušná matrace je základem v boji proti vlhku a rozvoji plísní v matraci
  • Dostatečná tloušťka – min. 8 cm, abychom zabránili rychlému proležení a prohýbání matrace. U tenké nebo nekvalitní matrace pro děti hrozí i jejich zranění
  • Dobrá tepelná regulace – souvisí s prodyšností dětské matrace. Nesmí se nadměrně přehřívat a sálat teplo
  • Pratelný potah – je dobré mít možnost potah matrace pro miminko vyprat (při počůrání, pozvracení apod.)

Jak říkáme u nás v Jasminu: postýlka ať je třeba z bazaru, ale matrace do postýlky musí být vždy nová, čistá a neproležená. Jen tak zajistíte zdravý a vydatný spánek vašeho miminka.

Nejlepší matrace pro miminko

Na trhu je nepřeberné množství výrobců, ale ne všichni jdou po kvalitě. Výběr vhodné matrace pro miminko proto neberte na lehkou váhu. Dětská matrace musí poskytovat stabilizaci těla, oporu vyvíjené páteře dítěte, zdravotní nezávadnost a také bezpečnost.

Rozměry matrace do postýlky

Při výběru se zaměřte na správné rozměry matrace do postýlky. Máme dvě základní velikosti postýlek pro miminka – častější je rozměr dětské postýlky pro velikost matrace 120x60 nebo méně obvyklá velikost pro matrace 140x70 cm. Opravdu záleží na tom, kde bude postýlka dítěte umístěna, jak máte velký byt, nebo zda zvažujete využít stávající postýlku až do 5 let dítěte. Poslední možností je výroba matrace na míru do případně volené atypické dětské postýlky, která se při zachování kvality matrace, vždy prodraží.

Jako u matrací pro nás dospěláky můžete volit i u těch dětských hned z několika typů madrací. Mezi ty nejkvalitnější patří ty, vyrobené z kokosového vlákna nebo latexu.

Dětská matrace s kokosovým vláknem

Obliba spočívá ve využití kokosové desky vložené do matrace. Ta má výborné ortopedické vlastnosti a vzdušnost. Materiál je využit z přírodního kokosového vlákna bez použití chemických úprav.

Dětská matrace z latexu

patří mezi nejdražší, ale zároveň i mezi nejlepší matrace určené do dětské postýlky. Matrace z latexu vynikají svou měkkostí a elasticitou. Latex je materiál hypoalergenní, vzdušný, zdravotně nezávadný, nepřehřívá se a rychle chladne – vlastnost, kterou oceníte zejména v horkém létě.

A co využít třeba kombinace těchto dvou nejlepších materiálů? Matrace do postýlek Jasmine zaručují vysokou jakost použitých materiálů a nabízí různé typy pratelných potahů v té nejvyšší kvalitě za rozumnou cenu.
Chci vidět nabídku kvalitních matrací

 

Jakou matraci pro miminko? - 1738265 - Jakou matraci pro miminko

Jakou matraci pro miminko