Změnit jazyk CZ Změnit jazyk SK

6 věcí, které musíte znát, než koupíte levný kočárek

Ať jste v pozici nastávajícího rodiče nebo poradce, stojí před vámi nelehký úkol: vybrat správný kočárek.

Kladete si otázku, podle čeho vybrat kočárek pro miminko? Když dojde na peníze, tak řešíte dilema: koupit levný nebo si raději připlatit za kvalitní, značkový? Pokud na některé z otázek neznáte odpověď, zaručeně je najdete v tomto článku.

Kdo se řídí podle přísloví „nejsem tak bohatý, abych si mohl kupoval levné věci“, dělá dobře. Ačkoliv vás mohou provázet myšlenky, koupit levný kočárek a tím pádem ušetřit, jde opravdu o úsporu na nesprávném místě.

Proč?
Je si třeba říci, proč jsou levné kočárky tak laciné. Jde o jednoduché počty. Výrobci kočárků musí samozřejmě někde ušetřit a běžně tak šetří na kvalitních materiálech.

Na co si dát u levného kočárku pozor (aneb proč preferovat kvalitní, dražší kočárek)?

Konstrukce levné kočárky jsou vyrobené z méně kvalitních materiálů nebo slitin, případně z tenčích profilů trubek. Výrobci často účelově uvádí, že konstrukce byla „odlehčena“. Pozor, ve skutečnosti je konstrukce tak oslabena, že je náchylná na mechanické deformace nebo prasknutí. Sváry trubek bývají mnohdy tzv. „šité horkou jehlou“.

Kolečka - u levných kočárků nehledejme kolečka s ložisky, ba naopak. Kolečka bez ložisek jezdí méně hladce, časem se v ose vyjezdí tak, že dělají typické„osmičky“.

Pláště koleček - pokud jsou kola nafukovací, jsou vyrobeny z nekvalitní gumové směsi - rychleji se sjíždějí, na bocích plášťů se tvoří typické, podélné praskliny. Pokud koupíte levný kočárek s bezdušovými koly, očekávejte méně kvalitní pěnové namísto kvalitních pogumovaných kol.

Plasty - jako zákazník si při užívání kočárku určitě všimnete levných (tvrdých), neměkčených plastů, náchylnějších na deformace. Brzy se tak setkáte s praskáním plastů (mrazy, větší námahou, běžným nárazem). Další nevýhodou je nestálost barvy levných plastů – často blednou.

Koženka - levný kočárek je ošizen o kvalitní koženku, bývá nahrazena tvrdou a neelastickou, která brzy popraská.

Potahové látky - levnější kočárky mají látky s menší hustotou vláken, musíte se smířit s látkami syntetickými (čili umělými). Rovněž se setkáte s rychlým opotřebováním a šisováním barev.

Věříme, že jsme vám pomohli rozebrat některé z nástrah koupě levného kočárku a dokázali, že jde o ušetřené peníze jen v prvním momentu. Jste-li přesvědčeni zvážit výběr kvalitního kočárku, následujte tento odkaz: kočárky Jasmine

Chcete poradit i s výběrem dle dalších indícií? Přečtěte si užitečný článek: 5 rad "nad zlato" - jak vybrat kočárek

6 věcí, které musíte znát, než koupíte levný kočárek - 1736720 -

Vložit komentář

Jméno
Email ( Email není zveřejněn )
Váš příspěvek   ( Fotky můžete vložit po odeslání příspěvku )
Opiště kód
antispam
     Více informací