Změnit jazyk CZ Změnit jazyk SK

Jak vybrat kočárek

Jak vybrat kočárek

S těhotenstvím Vám přijde na rozum plno otázek a jednou z těch prvních je, jaký vybrat kočárek. Nelehké rozhodování mají zejména prvorodiče - bez zkušeností, pro které je diskuze jaký koupit kočárek zcela nová. Obvykle dojde na „rodinné porady“, dobře míněné doporučení nastávajících babiček, dědečků, zkušenosti kamarádek nebo na nekonečné hodiny googlování. Vyhledávání informací na různých fórech však nemusí být zrovna tím pravým "ořechovým". Proč? Poněvadž 100 lidí = 100 názorů. Často mají rodiče po takovém čtení ještě více zamotanou hlavu. Každý diskutujících totiž přidá do svého hodnocení své osobní emoce. Takové informace nemusí být zcela relevantní.

Kdy koupit kočárek? Toto téma si vystačí na samostatnou kapitolu rozebíráme ho zde.

Jak vybírat kočárek

  • 1. Výběr kočárku dle lokality

Jak vybírat kočárekPřed nákupem se musí každý rodič zamyslet, jaké je jeho očekávání a jaké vyžaduje jízdní a komfortní vlastnosti od určité značky kočárků. Jiná preference je u maminky z velkého města oproti výběru rodiče z příměstské oblasti nebo vesnice. S kočárkem do města potřebujete často přejíždět obrubníky, nastupovat do městské hromadné dopravy, dobře s ním manévrovat mezi regály v obchodních centrech nebo ho vynášet do schodů. Proto se jistě zaměříte na lehký kočárek, dobře ovladatelný, komfortně skládací a s pevnou konstrukcí. Naopak rodič ze vsi spíše hledá skladný kočárek do auta na cesty ven a zároveň kočárek do terénu pro procházky po horších komunikacích. Bude chtít spíše odpružený kočárek s nafukovacími nebo gelovými koly a třeba s velkým odkládacím prostorem pod kočárkem pro nákup.

  • 2. Výběr dle možnosti kombinace

S rostoucím dítětem se mění jeho potřeby a to se týká i kočárků. Koupit samostatný hluboký kočárek a počítat s následnou koupí sportovního kočárku v budoucnu nebo se zaměřit na kočárek dvojkombinace bez autosedačky či kočárek trojkombinace s autosedačkou? Možná skončíte s několika kočárky v komoře nebo v garáži. Doporučujeme především kvůli variabilitě a ekonomické výhodnosti vybírat kombinované kočárky.

  • 3. Výběr podle ročního období

Pokud vybíráte kočárek pro novorozence na zimu nezapomeňte se zaměřit na kočárek s velkou korbou. Oceníte ji v případě, že se mimi narodí velké. Hlubokou korbu využije minimálně prvních 6-7 měsíců svého života. Navíc teplý, zimní fusak zabere nějaký ten centimetr místa v kočárku navíc. Je dobré se také podívat, zda se ke kočárku na zimu nabízí třeba kožešinový lem či praktické rukavice na kočárek.
Naopak
kočárek pro miminka narozené v jarních nebo letních měsících by měly obsahovat ve výbavě pláštěnku, moskytiéru, případně slunečník. Dobré je vybírat kočárek s odvětrávací korbičkou a s možností přetáhnout stříšku co nejvíce dopředu – vytvoří tak větší stín.

  • 4. Výběr dle konstrukčních preferencí

Mezi běžný standart dnes už řadíme kočárky přicházejí v mnoha různých stylech a provedeních, které mají téměř vždy pohodlné polstrované sedadlo se sklápěním takřka do lehu a to hned s několika pozicemi lehu. Výrobci kočárků mají i vyřešenou polohu dítěte po nebo proti směru jízdy překlápěcí rukojetí nebo systémem Max Click. Skvělou funkcí je např. možnost aretace zadních tlumičů, pokud jedete s kočárkem dlouho po rovných cestách nebo aretace předních otáčecích kol při dlouhé rovné jízdě.

  • 5. Výběr barvy podle pohlaví dítěte

Kočárek pro holčičku bude červený, bordó, bílý, růžový nebo kombinace těchto barev a jejich odstínů. Kočárek pro kluka bude modrý, azuro, zelený a odstíny těchto barev. Mezi univerzální barvy kočárků pro obě pohlaví patří zejména hnědá, černá, bílá a béžová barva. Mějte na paměti, že čím více je kočárek světlejší, tím více je na něm poznat každé znečištění. Pro změnu, čím je kočárek tmavší, tím více přitahuje světelné paprsky, povrch kočárku se ohřívá více a látka rychleji šisuje. Jinak pratelný a odnímatelný potah také není k zahození.

  • 6. Výběr kočárku dle ceny

Zde Vás odkážeme na článek, který rozebírá tuto tématiku podrobněji: 6 věcí, které by jste měli vědět dříve, než koupíte levný kočárek

Jak vybrat kočárek - 1736074 - kočárek trojkombinace Jasmine Prime 03

kočárek trojkombinace Jasmine Prime 03